Bitcoinin ns. louhinta on yksi kommunistisen Kiinan ns. menestystarinoita, jota tavallisilta kiinalaisilta rajoitetaan. Eilen otettiin kiinni Malesiassa kiinalaistaustainen digitaalisen rahan louhintasyndikaatti, jota pyörittivät laittomasti maassa oleskelevat kiinalaiset.

Malesian viranomaisten erikoisoperaatio kaatoi eilen perjantaina laittoman digitaalisen rahan (Bitcoin) louhintasyndikaatin, jonka taustalla oli kaksi kiinalaista miestä. Erikoisoperaatio  suoritettiin Cherasin alueella. Viraston pääjohtaja Datuk Ruslin Jusohin mukaan tiedusteluoperaatio kesti kuukausia. Epäiltyjen kiinniotto alkoi kello 10 perjantai-iltana, ja sen toteutti maahanmuuttoviraston Putrajayan tiedustelu- ja erikoisoperaatio-osasto.

”Operaatiotiimi tunkeutui Cherasin teollisuusalueella oleviin tiloihin, ja onnistui pidättämään kaksi kiinalaista 28- ja 33-vuotiasta miestä, jotka toimivat tilojen huoltajina ja Bitcoin-koneiden korjausteknikoina. Ratsian aikana nämä kaksi henkilöä eivät esittäneet voimassa olevia matkustusasiakirjoja”, kertoi pääjohtaja Ruslin tänään antamassaan lausunnossa.

”Tämän syndikaatin toimintatapa on harjoittaa laitonta digitaalisen rahan louhintaa”

Ruslinin mukaan operaatioryhmä oli takavarikoinut käteistä 12 600,30 RM yksikköä, useita Bitcoin-koneita ja jäähdytinkoneita, kaksi yksikköä tietokoneiden suorittimia, yhden yksikön kannettavia tietokoneita ja kaksi testilaitetta. ”Tämän syndikaatin toimintatapa on harjoittaa laitonta digitaalisen rahan louhintaa”,  sanoi pääjohtaja Ruslin.

Nyt löydetty syndikaatti on toiminut kuusi kuukautta, ja on tuottanut tuloja jopa 100 000 RM kuukaudessa. Molempia kiinniotettuja epäillään maahanmuuttolain 1959/63 ja vuoden 1963 maahanmuuttosäännösten mukaisesta rikoksesta, ja heidät suljettiin Putrajaya Immigration Depotiin lisätutkimuksia varten.

Kiinan valtion omaa Bitcoin-teollisuutta on levitetty mm. Iraniin, jonka islamistinen pappishallitus on myötämielinen kommunisti-Kiinalle.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *