Uutispeilin joulukalenterista löydät joka päivä jonkun askartelu- tai koristelutehtävän tai reseptin jouluisiin herkkuihin tai… eihän sitä tiedä mitä kalenterista löytyy..

Onko sauna pesty jouluksi? Onko vasta tehty kesällä varastoon tai ostettu kaupasta viime päivinä? Nyt tehdään jonkinnäköinen joulukoriste myös saunatontuille.

Valitsin itse pienen saunakiulun ja tungin sinne – tottakai – taas niitä rakastamiani joulupalloja. Lisäksi koristeisiin kuului kuivatut appelsiiniviipaleet (niitä kannattaa kuivata samantien koko pellillinen, n. 5 mm siivut leivinpaperille ja uuniin alle 80 asteen lämpöön kunnes ovat täysin kuivia n. 5 h) ja kanelitangot. Sekä käpy! Ainakin yksi käpy, jonka päälle voi hyvin tiputella muutamia tippoja saunatuoksua, aina tarpeen vaatiessa (kun entinen tuoksu on haihtunut).

Jos valitset isomman saunakiulun, voit toki asetella sen sisälle kynttilän, joka saisi mielellään olla lasiastiassa ja eikä sitä saa missään vaiheessa jättää vartioimatta, edes hetkeksikään. Älä aseta sen ympärille mitään herkästi syttyvää, unohda siis myös käpy ja käytä suosiolla tuoksukynttilää.

Muistathan jouluaattoiltana viedä myös saunatontulle syötävää. Itse vein aina pienenä pipareita ja lasin maitoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *