Uutispeilin joulukalenterista löydät joka päivä jonkun askartelu- tai koristelutehtävän tai reseptin jouluisiin herkkuihin tai… eihän sitä tiedä mitä kalenterista löytyy..

Nyt on vuorossa – ei ehkä niin yllättäen – joulutortut. Sen sijaan niiden täyte saattaa olla enemmän yllättävä sillä luumumarmelaadin sijaan nämä joulutortut on täytetty homejuustolla ja katkaravuilla. Käytin Aura-juustoa, koska pidämme sen mausta. Olisin halunnut kokeilla punahomejuustoa, mutta en löytänyt sitä kaupasta.

Kaikkihan me osaamme tehdä joulutorttuja valmistaikinasta. Ohjeet tähden leikkaamiseenkin löytyvät yleensä paketin kyljestä. Näissä aurajuusto-katkaraputortuissa täyte kuuluu ehdottomasti päälle, eli tortut muotoillaan ensin tähden malliin, voidellaan munalla ja laitetaan päälle juusto sekä katkaravut. Ne kannattaa painaa tiukasti kiinni taikinaan. Paisto 225 asteessa 12-15 minuuttia.

Tähän sopii ehottomasti myös chili maustamaan katkarapuja, jos tykkää tulisemmasta. Kokeilkaa ja kommentoikaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *