Kouluväkivalta yleistyy ja raaistuu kautta Euroopan. Tänään Rennessissä, Ranskassa, vältyttiin henkilövahingoilta, kun 12-vuotias tyttöoppilas uhkasi keskiviikkona opettajaa veitsellä kesken koulupäivän.

Kouluviranomaisen mukaan oppilas uhkasi teräaseella opettajaa oppitunnin aikana aamupäivällä Hautes Ourmes:n koulussa Rennesissä keskiviikkona (13.12.) Tapahtunut välikohtaus on viimeisin väkivaltaisten hyökkäysten pitkässä sarjassa, -Ranskassa ja vähän muuallakin. Tällä kertaa vältyttiin loukkaantumisilta -ja vielä pahemmalta, mutta tapaus on menossa syyteharkintaan.

Rennesin syyttäjä Philippe Astruc kertoo epäillyn olevan uonna 2011 syntynyt koulutyttö. Tyttö oli tullut luokkaan, mukanaan suurikokoinen veitsi, ja uhannut tappaa englanninkielen opettajan. Koulutukihenkilö Sarah kuvailee tapahtunutta: ”Ei hyökkäys, -se oli murhan yritys.”

Rennes: Sarah, in civic service at the Hautes Ourmes college, shares what she heard “She attacked him with a knife, well, attack is a big word” No, it’s not an assault, it’s an attempted murder!

Opettaja onnistui pakenemaan, ja koulun henkilökunta taltutti hyökkääjän. Jännitteet Ranskan kouluissa ovat kärjistyneet Gazan  sodan aikana, -varsinkin muslimien ja juutalaisten kesken.

Lokakuussa-23 opettaja Dominique Bernard sai surmansa entisen oppilaansa puukottamana  Arrasin kaupungissa pohjoisessa Ranskassa . Viime viikolla ranskalainen tuomioistuin antoi tuomiot kuuden teini-ikäisen jutussa, avunannosta opettaja Samuel Patyn murhassa vuonna 2020.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *