Presidentti Alexander Stubb Norjan pääministeri Jonas Gahr Støre ja Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tapasivat Norjassa, Bodøssä. Kaksipäiväisessä tapaamisessa sovittiin mm. logistisesta vaihtoehdosta Suomelle, Itämeren mahdollisesti sulkeutuessa poikkeustilanteessa. tapaamiseen osallistuivat myös puolustusministerit.

– Jos meiltä tukitaan läpipääsy Itämerelle, tarvitsemme vaihtoehtoisia reittejä, totesi ministeri Antti Häkkänen Yle:lle.

Sovittu logistiikkaväylä tulee kulkemaan Norjan rannikolta Ruotsin läpi Suomeen.

”Sovimme tänään sotilaskuljetuskäytävän perustamisesta Pohjois-Norjan, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Suomen kautta”, totesi lehdelle Norjan pääministeri Støre. ”Se auttaa varmistamaan, että henkilöstö ja materiaalit voidaan siirtää nopeasti Norjan satamista Ruotsin kautta Suomeen”,  lisäsi Norjan PMi.

Keskusteluissa sivuttiin myös ydinaseita. Niitä ei Stubbin mukaan Suomelle tarjottu.

Luettavaa:

  • Yle 20.06. 2024,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *