Yhdysvaltain edustajainhuoneen -kongressin- tiedustelukomitea jakoi keskiviikkona kaikille kongressin jäsenille varoituksen määrittelemättömästä ”vakavasta kansallisesta turvallisuusuhkasta”, kertoi tänään komitean puheenjohtaja.

”Pyydän, että presidentti (Joe) Biden vapauttaisi (declassify) kaiken tähän uhkaan liittyvän tiedon, jotta kongressi, hallinto ja liittolaisemme voivat keskustella avoimesti toimista, jotka ovat tarpeen vastata tähän uhkaan”, kongressin tiedustelukomitean puheenjohtaja, edustaja Mike Turner, (republikaani, Ohio) sanoi lausunnossaan (14.02.).

Turner ei antanut medialle lisätietoja, ja myöskin presidentin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja Jake Sullivan kieltäytyi omassa tiedotustilaisuudessaan antamasta yksityiskohtia asiasta, johon Turner viittasi omassa lausunnossaan. Sullivan myönsi kuitenkin järjestäneensä tapaamisen kongressin johtajien kanssa, ennen Turnerin lausuntoa.

”En voi kertoa mitään enempää tänään. Kuten sanoin, odotan innolla keskustelua (Turnerin kanssa), ja ilmeisesti sen jälkeen päätämme, miten jatketaan, mutta tänään en voi jakaa mitään enempää”, Sullivan kertoi tiedotustilaisuudessaan keskiviikkona.

Vahvistamattomien tietojen mukaan uhka liittyy Venäjän ydinaseisiin avaruudessa.

Luettavaa:

4 thoughts on “Yhdysvalloissa mystinen turvallisuusuhka, -kongressia informoitu”
  1. Tulihan se sieltä:
    Edustajainhuoneen Intelin komitean puheenjohtajan Mike Turnerin esittämä kansallinen turvallisuusuhka on tiettävästi läpimurto Venäjän avaruusteknologiassa. Mikä ”kätevä” ajoitus. Löydön paljasti Fox News. ”Tämä liittyy avaruuteen liittyvään uhkaan… Se liittyy nousevaan Venäjältä tulevaan kykyyn, joka olisi erittäin vakava… mahdollisesti.” ”Uhka ei ole välitön.” Kehitys ”kätevästi” tapahtuu, kun parlamentti harkitsee 61 miljardin dollarin avustuspaketin hyväksymistä Ukrainalle.

    https://twitter.com/CollinRugg/status/1757850380686536814

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *