Kiovan pormestari Vitali Klychko otti kantaa Ukrainan puolustusvoimien ylipäällikön Valeri Zaluzhnyn eroamista koskevaan keskusteluun. Presidentti Volodymyr Zelenskij:n on väitetty painostavan komentaja Valeri Zaluzhnyä eroamaan.

Vitali Klychko varoitti, että Ukrainan yhteiskunta ei ole varma sotilasjohdossa tehtävien muutosten myönteisistä seurauksista. Klychko kirjoitti asiasta somealusta Telegramissa tänään maanantaina.

”On monin tavoin Zaluzhnyn ansiosta ukrainalaiset todella uskovat asevoimiimme, ja ne nauttivat suurinta luottamusta nykyään. Sotilasmiehenä sodassa kenraali Valeri Zaluzhny kävi läpi monia vaikeita hetkiä. Vain hän itse tietää kuinka monia…”, kirjoitti Klitshko.

”Politiikka voi ohittaa terveen järjen ja valtion edut”

Viestissään Klitshko toivoi, että Ukrainan viranomaiset ymmärtävät suunnittelemiensa toimien vakavuuden ja vastuun niistä. ”Politiikka voi ohittaa terveen järjen ja valtion edut”, varoitti pääkaupungin Kiovan pormestari.

”Koska tänään, kun Ukraina kirjaimellisesti taistelee olemassaolostaan, tärkeintä on armeijan taistelukyky ja yhteiskunnan yhtenäisyys. … Mutta lopuksi:  Lopettakaa poliittiset juonittelut ja sisäinen taistelu.”

Klitško korosti, että ainoa asia, jonka puolesta tänään on taisteltava, on Ukrainan voitto sodassa Venäjän aggressiota vastaan. Klitško, Zelenskij ja Zaluzhny ovat kaikki kolme olleet hyvin näkyvästi esillä Ukrainan vastarinnassa Venäjän provosoimatonta maahantunkeutumista vastaan 24.02. 2022 alkaen.

Luettavaa:

  • Pravda.com.ua 05.02. 2024,
  • Klytshko Telegrammissa 05.02. 2024,
  • (Kun hakee Googlella henkilöiden mukaan, ukrainalaiset nimet saatetaan kirjoittaa ukrainalaisittain, venäläisittäin, tai jommasta kummasta muodosta translitteroituna esm. englantilaiseen tai ranskalaiseen kirjoitusasuun: Klitško, Klychko tai Klitshko.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *