Libanonilainen Hizbollah-terroristiryhmä, jonka nimi tarkoittaa ”Jumalan puoluetta”, on ammuskellut joulun kunniaksi ohjuksia ja raketteja Etelä-Libanonista Pohjois-Israeliin. Loukkaantuneita ei kerrota olleen.

Raketteja on putoillut Israelin puolustusvoimien (IDF:n) asemiin Libanonin rajalla, sekä siviilikohteisiin Misgav Amissa. Henkilövahingoista ei mainita. IDF on jo vastannut raketti- ja ohjustuleen pommittamalla panssarivaunujen tykeillä Hizbollahin kohteita Libanonin puolella rajaa.

Hezbollah on Iranin pappisjohdon tukema ikäänkuin poliittinen puolue, jolla on armeija. Hezbollahit ovat shia-islamisteja, -ja Iranille siksi hyvin mieluisia. Hezbollah osallistuu Syyrian sisäiseen tilanteeseen tukemalla sotilaallisesti presidentti Bashar al-Assadin hallitusta.

Vaikkei Hezbollah ole aina hallituspuolue Libanonissa, sillä on sen parlamentaarista edustusta suurempi vaikutusvalta. -Joka suurempi kuin maan hallituksella.

Israel on toistuvasti iskenyt Syyrian alueella olevia Iranin asevarikkoja ja -lähetyksiä vastaan, -katsoen että Hezbollahille päätyviä aseita käytetään Israelia vastaan, ja että osa aseista päätyy Hamasille. On erilaisia käsityksiä siitä, välttääkö IDF iskemästä Assadin armeijan kohteisiin.

Israelin ilmaisku Sayyida Zainabin alueelle Damaskuksessa ei vaikuta sattumalta. Näyttää siltä, ​​​​että Israelilla on erityistietoa siitä, minne iskeä Syyrian sisällä ja kuinka välittää viestinsä eri tahoille, mukaan lukien Assad -hallinto, Iran ja Hezbollahin miliisit”, kirjoittaa Omar Abu Layla.

Luettavaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *